2010. február 11., csütörtök

Fánkkoszorú




Hogy mi is van a képen? Hát nem éppen az a csini fánkkoszorú, amit minap a praktika magazinból kinéztem magamnak. De jelentem, igyekeztem nagyon. A recept szerint a habzsákból a tésztát egyenként zsírpapírra kell nyomni , majd a papírról belefordítani az olajba. Vagy a tészta volt a hibás, vagy a papír, de nekem bizony nem fordult bele, simán odaragadt. Sebaj, gondoltam, egyenesen a forró olajba nyomom a koszorúkat. S a gondolatot tett követte. Nagyon szerettem volna, ha a koszorú egyik végét a másik végével össze tudtam volna forrasztani, de minden próbálkozásom hiábavaló volt. Így aztán sütöttem egy kupac "fánkot". De hogy örült Gergő, mikor felfedezett egy hatos számjegyet, egy nyolcast, aztán egy s betűt.
Hozzávalók 4 személyre:
2,4 dl tej
5 dkg vaj
15 dkg liszt
4 ek kukoricaliszt
2 ek cukor
2 vaníliás cukor
6 tojás
A tejet felforraljuk, beledobjuk a vajat majd lehúzzuk a tűzről. Ekkor beletesszük a kétféle lisztet , visszatesszük a tűzre és kavarjuk, míg el nem válik az edény falától. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a cukrot és vaníliás cukrot.Zsírpapírból 10X10-es négyzeteket vágunk és erre csillagcsöves nyomózsákból karikákat nyomunk. A forró olajba a papírral emeljük át a koszorúkat ( ha tudjuk ), lehúzzuk róla a papírt, majd mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Kukorica liszt.....Te vagy az én emberem!
    Nekem nagyon tetszik, nincs ugyan nyomózsákom...de viszem a receptet!KÖszi

    VálaszTörlés
  2. Szépek nagyon! Meg jót nevettem, mert sokszor a recept olyan, hogy az ember nem tudja megcsinálni! Elfogyott ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  3. Nincs ezekkel semmi hiba, szerintem még jobb is, mint a csak kerek koszorú. Ötletes és jópofa és nem a hagyományos fánk forma :)
    Bizony jópárszor én is megnézném, hogy csinálják élőben, amit receptben leírnak ...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon is szépek, nincsen velük semmi baj! Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem így sokkal izgalmasabb!

    VálaszTörlés
  6. Legalább Gergőnek is volt egy kis dolga,mielőtt eszik, ki kell olvasni mit sütött Anya! Nagyon jópofák egyébként, és szerintem így egyszerűbb is,ahogy te csináltad!

    VálaszTörlés
  7. Szerintem a gyerekek jobb ízűen megeszik az olyan ételt, ami valamihez hasonlít! Nagyon is jó ötlet, hisz attól még ugyanolyan finom:-))

    VálaszTörlés