Én is kedvet kaptam ehhez a csinos tortához. Láttam már Limaránál, Mohánál. Csak a dizájnt koppintottam, a belső egyéni, habár jelentem az sem az én találmányom. Nemcsak mutatós ez a torta, hanem finom is. Könnyű, nyári ízek.
Hozzávalók a piskótához:( 27 cm-es tortaformához)
4 tojás
15 dkg liszt
3 evőkanál étolaj
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor
fél sütőpor
Krém:
fél kg túró
fél liter tejszín
2 csomag zselatin fix vagy 2 evőkanál zselatin pici meleg tejben feloldva
10 dkg porcukor
3 evőkanál tejföl
Díszítés:
eper
1 tábla étcsoki
4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A fehérjéket nagyon habosra felverem a cukorral, majd hozzáadom a sárgákat és az étolajat és tovább verem kis ideig. Végül beleszitálom a sütőporos, kakaós lisztet és lazán eldolgozom. Egy 27 cm-es tortaformát alul kibélelek sütőpapírral, a masszát beleöntöm és 180 fokon megsütöm. A kihült lapokat kettévágom.
Krémhez a túrót a tejföllel és a cukorral botmixerrel pépesre zúzom, majd a felvert tejszínhabot hozzákeverem. Ekkor megy bele a zselatin fix, vagy a feloldott zselatin.
Összeállítás:
A torta egyik lapját lerakom alulra, majd köré pattintom a formát. Az oldalánál körben szorosan kirakom fél eprekkel majd beleöntöm a túrókrémet. Befedem a második lappal és rásimítom a csokiglazúrt.
Ehhez a z étcsokit vízgőz fölött megolvasztom egy kevés tejszínnel.
Láttam az említett blogokon és itt is megcsodálom! Guszta lett a Tiéd is!
VálaszTörlésGyönyörű!!!-én nem láttam másutt,igaz mostanában csak ritkán látogatok gasztro blogokat :(,de jön a fiam születésnapja,addigra lesz eper is,szerintem visszatérek ide,ehhez a recepthez!!!
VálaszTörlésNagyon szép és igazi finomság lehet! Jó lenne nekem is kipróbálnom, de ha nagyon szeretnék valamit az általában balul sűl el.:)
VálaszTörlésCsodálatosan néz ki és az ízeit tekintve biztosan olyan finom is! :)
VálaszTörlésCsodás ez a torta!:)
VálaszTörlésA mai bejegyzésemben játékra invitállak!
Nagyon szép, és biztos finom ez a tortád is!
VálaszTörlés