Szeretem nézni Jamie Olivert. Bár az angol konyháért nem rajongok, mindig ámulattal figyelem ténykedését a konyhában. Jó néhány receptjét kipróbáltam, s mondhatom nem csalódtam. Még szerencse, hogy gyakran ismétlődnek az adások, egyébként pedig általában a kezem ügyében van a jegyzetfüzetem. Annak idején a Sheila barackját is lejegyzeteltem, az elkészítésére most került sor. Azért tegnap szétnéztem a neten és a recept Sheila pudingja néven található meg. Teljesen mindegy, nagyon finom, könnyű sütemény lenne, ha nem tunningolnánk fel egy jó adag vanília sodóval. Így azért már elég kalóriadús.
Hozzávalók:
6 szem őszibarack, vagy nektarin
3 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
12,5 dkg vaj
12,5 dkg liszt
12,5 dkg cukor
1 teás kanál sütőpor
2 tojás
Elkészítés:
A barackokat megfelezzük, majd a cukorral és a vízzel 5-6 percig sütjük egy serpenyőben. Karamellizálódik a cukor. Ezt a barackot mindenestől beleborítjuk egy szögletes jénai vagy kisebb tepsi aljába, amit kivajaztunk előtte. A vajat a cukorral, tojásokkal habosra keverjük és a sütőporos lisztet hozzáadjuk. Ezt a tésztát rásimítjuk a barackokra, nem baj ha imitt-amott kikandikál. 40 perc alatt megsül.
Magában is finom. Tálalhatjuk vanília sodóval vagy fagylalttal is.