Nagyon szeretem lapozgatni a Good Food magazinokat. Mindegyik megvan, a hétvégén egy levest és ezt a különleges sütit csináltam meg a magazin receptjei közül. Ez a süti isteni, tényleg állíthatom. Langyosan a legjobb.
Hozzávalók:
20 dkg datolya
2 dl tej
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 vaníliás cukor
1 evőkanál mézeskalács fűszer
20 dkg barna cukor
25 dkg ráma
4 tojás
karamellhez:
2 dl tejszín
10 dkg cukor
1 evőkanál ráma
Elkészítés:
A datolyát apróra vágjuk és 2 dl tejben felforraljuk. Kihűtjük, majd pépesre turmixoljuk. Ebbe beletesszük a lágy rámát, a cukrot a sütőporos lisztet, vaníliás cukrot, mézeskalács fűszert és 4 egész tojást és kézi mixerrel eldolgoizzuk. Egy 20X30-as tepsibe simítjuk, amit kibélelünk sütőpapírral. A tetejét szeletelt almával kirakjuk és 180 fokon 50-55 perc alatt megsütjük.
A szószhoz a cukrot karamellizáljuk sötétre , majd felöntjük tejszínnel és sűrűre főzzük. Végül egy kanál rámát elkeverünk benne.
Atyavilág, de jól hangzik, biztosan állati finom!!!
VálaszTörlésNagyon finom ki kell próbálni! :))
VálaszTörlésIgazán fantasztikusan néz ki, nyelek is nagyokat...:-P
VálaszTörlés