2010. június 27., vasárnap

Ananászfagylalt



Fagyikészítési szokásaim teljesen figyelmen kívül hagyják az időjárás alakulását. Hetente 3-szor biztosan megy a gép. A zimankóban készült ez a fagylalt, annak köszönhetően, hogy nem egészen negyed kiló eper árába került a friss ananász. Jó érett volt, ráadásul szeretjük is.
Hozzávalók:
 1 ananász
15 dkg cukor
25 dkg joghurt ( lecsepegtetve)
2 dl tejszín
Elkészítés:
Az ananászt kockára vágjuk, ( torzsája nélkül), majd a cukorral leturmixoljuk pépesre. Hozzáadjuk a joghurtot és jól behűtjük. A fagyigépbe öntés előtt adjuk hozzá a félig felvert tejszínt.

9 megjegyzés:

  1. Hmm, ilyet még nem próbáltam, finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Ananászt imádja mindenki nálunk is,ki fogom próbálni. Én is gyártom a fagyikat rendületlenül,azért el is fogynak..

    VálaszTörlés
  3. Van jelentősége annak, hogy félig fel kell verni a tejszínt? Ha csak simán beleönteném, vajon milyen lenne? (Csak azért kérdem, mert úgy gyorsabb lenne.:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki! Nálunk is nagyon megy a fagyi!

    VálaszTörlés
  5. Simán is bele lehet önteni a tejszínt, én így csinálom, de max 1 percig verem, tehát nem sok idő.

    VálaszTörlés
  6. Szia,
    Minden alkalommal meglesem az új receptjeidet, de mostanság ez a sok fagyizás teljesen elvarázsolt! Nagyon szépek a képek és jók a leírásaid is. A múltkorában olvastam a gépvásárlással kapcsolatos írásod, de nem most nem találom. Nézegetem a neten a gépeket, de szeretém mások tapasztalát is meghallgatni. Az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy a fagyigép típusát illetve az előnyöket (esetleg hátrányokat) megosztanád velem?
    Előre is köszi, Csetbox

    VálaszTörlés
  7. Kedves Csetbox!
    Az én gépem Hauser IM 140-es. Csak jókat tudok róla írni, az ára miatt választottam, mert kezdő fagyisként nem akartam drága gépet venni. Talán az a hátránya, hogy egyszerre 12-15 gombóc fagyit lehet benne csak készíteni, nekünk mindíg elég 1 evésre és egy kicsi még marad a gyerekeknek másnapra. Persze frissen megenni a legfinomabb. Vágjál bele bátran a vásárlásba, ha azt nézzük 5-6 családi fagyizásból megvan az ára, akkor igen hamar megtérül. Átlag 500-600 ft-ból készítek egy fagylaltgépnyi fagyit. :))

    VálaszTörlés