Volt némi aggályom a fagyi elkészítése előtt. Többek között kíváncsi voltam, hogy a kókusztej ugyanúgy viselkedik e melegítés hatására, mint a sima tej?Vagy milyen íze van?
De igazán mondom szuper lett. A végén folyékony csokit csorgattam hozzá, valahogy azt gondoltam, majd szép kis örvényeket keverek a kókusz fagyiba. Aztán az történt, hogy a folyékony csoki rögtön megdermedt, amint a hideg fagyiban landolt. Nem is tudom miért? :)))
Hozzávalók:1 doboz kókusztej ( 4 dl)
2 tojássárgája
1 tk keményítő
15 dkg cukor
2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A kókusztejet forráspontig hevítem, majd hozzákeverem a a cukorral és keményítővel simára kevert tojássárgákat. 5-6 perc alatt besűrüsödik.
Amikor kihült mehet hozzá a félig felvert tejszín. 25 perc alatt tökéletes állagú fagylaltot kanalazhattunk.
A csokival pont úgy jártál, mint én tavaly:)
VálaszTörlésNagyon guszta, megkívántam!
:))) Pár napja próbáltam én is bounty fagyit készíteni. Én csokiöntetet csináltam hozzá, az nem fagyott rá, csak az alappal nem voltam tökéletesen elégedett. :S
VálaszTörlésNekem így is tökéletes volna :-))
VálaszTörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésNahat! JUJ!!!! Csoki ide, csoki oda, neke igy is tokeletes volna........... :)))
VálaszTörlésIsteni és nagyon guszta
VálaszTörlés