2010. június 22., kedd

Bakonyi pulyka

 

Hétvégi nagy dilemma: Mit főzzek, hogy sok is legyen, finom is, a gyerekek hétfőn maguknak megmelegíthessék. Persze legfőbb szempont, hogy szeressék, mert ha egyedül vannak hajlamosak eljátszani az ebédet, de ha valami kedvenc van, bízhatok benne, hogy befalják. Így esett a választás a bakonyira. Nokedlivel csúszott ám még ma is.
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
50 dkg gomba
1 tejföl
Elkészítés:
A pulykamellett vékonyra szeleteljük, majd paprikás lisztben megforgatjuk és hirtelen mindkét oldalán elősütjük egy teflon edényben. Amikor minden szelet kész, bepakoljuk egy lábasba, vagy magasfalú teflonba, rárakjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és 1 pohár szénsavas ásványvízzel feöntjük.( állítólag omlósabb a hús tőle ).Nagyon hamar elkészül és jó sűrű mártás képződik. 1 pohár tejfölt borítunk rá. Leginkább nokedli illik hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon szeretjük, szoktam én is,guszta!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon odavagyok érte. Imádom

    VálaszTörlés
  3. Jajj, de guszta, összefutott a nyál a számban. :)

    VálaszTörlés
  4. Még nem ettem ilyet de biztosan fogok. Szépen néz ki!

    VálaszTörlés