Utóbbi idők legkelendőbb desszertje volt ez a kis "semmiség". A legfrissebb Goodfoodban találtam, habár már régebben is szemeztem vele, mivel több helyen is fellelhető a neten. Valóban egyszerű, üdítő édesség.
Hozzávalók:1 csomag babapiskóta
1 nagy doboz tejföl
2 citrom
15-20 dkg cukor
4 dl tejszín
Elkészítés:
Először a citromos krémet készítjük el. A tejfölt kikavarjuk a citromok levével, belereszeljük a héjukat is. A tejszínt felverjük a cukorral és a citromos tejfölhöz öntjük.
Jénai tálban lerakunk egy réteg piskótát, amit befedünk a krém felével, majd újabb sor piskóta következik és zárásként a citromos krém. Egy éjszaka kell neki a hűtőben. Tálaláskor illett hozzá a házi baracklekvár.
Ilikém! Ha nézegeted az oldalamat akkor ezt készítsd el! A család megnyalja mind a tíz ujját.
Szia MONIM!
VálaszTörlésNagyon gusztan nez ki!!A nagypohar tejfol otthon hany ml-es es a tejszin igy osszedolgozva/felverten is/ a tejfollel nem esik ossze es nem lesz folyekony a massza igy?Koszi elore is a valaszod!Szia: ILDIKO
Imádjuk én is. Húsvétra is készült egy egész jénai tállal. Hamar kiettük belőle...Nagyon guszta!
VálaszTörlésIldikó!
VálaszTörlés450 g a nagy tejföl. Nem folyékony a massza, persze ezt nem is lehet szépen szeletelni.