2012. június 10., vasárnap

Cseresznyés clafoutis




















Van egy öreg cseresznyefánk. Nem volt még olyan év, hogy cserben hagyott volna minket. Az idei termés kicsit szűkösebb volt, a szemek sem nőttek akkorára, mint tavaly, de az ízével nem volt probléma. Ropogós, édes. Mivel a cseresznyét befőttként mi nem szeretjük, frissen eszünk belőle, amíg lehet. Viszünk az iskolába, a munkahelyre, az edzésre. Nem megy kárba. Ma megsütöttem a franciák kedvelt sütijét. Nagyon finom és 10 percnél több időt nem kell az előkészítésre szánni. 
Hozzávalók:
fél kiló cseresznye kimagozva
12 dkg cukor
2 egész tojás
1 tojás sárgája
12 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna 
1 tk vanília aroma
1,75 dl tej
4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A piteformát kivajazzuk és beleszórjuk a kimagozott cseresznyét . A cukrot a tojásokkal habosra verjül habverővel, hozzáadjuk óvatosan a szódabikarbónás lisztet, tejet tejszínt. Egy csipet só is szükséges bele. Ezt a sűrű palcsintatésztát ráöntjük a cseresznyére és 180 fokon 45 perc alatt pirosra sütjük.
Langyosan a legfinomabb. 

3 megjegyzés:

  1. Éppen cseresznyés recepteket keresek! Ez egyszerű és finomnak is tűnik!

    VálaszTörlés
  2. ma én ois clafoutist sütöttem,és ahogy olvasom,neked kissé más a recepted:) ki fogom így is próbálni!
    Nagyon guszta,jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de szép lett, nagyon szeretem! Úgy érzem, azt a szeletet nekem kínáltad fel... :P

    VálaszTörlés