2013. február 14., csütörtök

Krémes piramis




















Szereztem egy piramisformát. Hú de szerettem ezt a sütit a falusi lagzikban. Sosem tudtam hogy készül. Láttam méhkas formát is, na majd legközelebb.
Nerm egyszerű keksz piramis készült, hanem a belsejében ott egy csöppnyi meglepetés vaníliakrém formájában.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
20 dkg ráma 
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
rum ízlés szerint
feketekávé annyi, hogy jól formázható masszát kapjunk. ( kb 1,5 dl)
Krém:
15 dkg ráma
10 dkg porcukor 1 vaníliás pudingpor ( főzős)
3 dl tej
Elkészítés.
Először elkészítjük a krémet, hogy hűlni tudjon. 3 dl tejben sűrűre főzünk 1 vaníliás pudingot, majd ha kihűlt simára keverjük a rámával kikevert porcukorral.
A kekszet, diót, cukrot, kakaót, olvasztott rámát és kávét összegyúrjuk, mintha csak keksztekercset csinálnánk. A piramis formát kikenjük olajjal vékonyan ( csak egyszer kell ) meghintjük kókuszreszelékkel és belenyomjuk a masszaát, hogy háromnegyedig legyen. Akkor a formához tartozó kis célszerszámmal ( kúp) üreget fúrunk bele, amit megtöltünk egy kis kanál krémmel. Ezután a kekszmasszával befedjük, a formából kivesszük.
Ennyi a macera vele. 20 db piramis lesz belőle. 
  

1 megjegyzés: