Azt mondják, pacsirta típus vagyok. Szeretek korán kelni, élvezni a lakás hajnali nyugalmát, a csendet. Nekem találták ki a hűtőben kelesztés ( hibernálás) technikáját. Este bedagasztom, megformázom a tésztát, reggel bedugom a sütőbe és mire a család ébred, már az asztalon illatozik a friss pékárú. Mint legtöbbször, most is Limara receptje ihletett.
Hozzávalók:
2 dl tej
1 kis pohár joghurt
1,5 tk só
2 ek burgonyapehely
csipet aszkorbinsav
20 dkg öregtészta
0,5 dl olaj
55 dkg BL 80-as liszt
1 tk cukor
2 dkg élesztő.
A szokásos módon gépben tésztát dagasztottam, megkelesztettem, majd 2 nagy kört nyújtottam és egyenként 6-6 cikkre osztottam. A cikkeket felcsavartam és tepsire rakva, letakarva éjszakára a hűtőbe tettem. Reggel hideg sütőben kezdtem sütni, kb 30 perc alatt ropogósra sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése