Amikor másfél évvel ezelőtt belevetettem magam a házi sütkérezésbe, ez a kalács adta az első igazán nagy sikerélményt. Ezért oly kedves ő nekem, s a világért sem hanyagolnám el , már ami a sütését illeti. Szerencsére a család is szereti és lehet hogy bűn, de habos kakaóval nekem maga a mennyország. Az alapreceptet Limara és Moha dolgozta ki, szerintem tökéletesre. Én most csíkosra vágytam.
Hozzávalók: ( 1 királyformához)
1,25 dl tejszín
0,5 dl tej
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 ek kakaó
35 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
Elkészítés:
Hozzávalók: ( 1 királyformához)
1,25 dl tejszín
0,5 dl tej
5 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 ek kakaó
35 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
Elkészítés:
A hozzávalókból gépben tésztát dagasztunk, a dagasztás vége felé kikapjuk a gépből,( a gép nem áll le!) igazságosan megfelezzük. Az egyik részt kelesztő tálba tesszük, a másikat vissza a gépbe és hozzáadjuk a kevés vízzel krémesre kevert kakaót amit a gép még néhány percig dagaszt. Kb 40 percig kelesztjük a tésztát, majd a világos és a sötét részt is ketté osztjuk. Kínyújtjuk először az egyik világos tésztát kb 30x15 cm nagyságúra, erre ráhelyezzük az ugyanekkorára formázott kakaós részt, majd mint a bejglit, szorosan felcsavarjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Végül a két kígyónkat összefonjuk. Hagyjuk kelni a duplájára, majd tejszínes tojássárgájával megkenjük és 30 perc alatt mosolygós pirosra sütjük.
Nagyon szép :-)
VálaszTörlésÉs a joghurtos kiflik is csábítanak :-)
Köszönöm, hogy olvasóm lettél.
Köszönöm Garffyka és én is hogy az olvasóm vagy!
VálaszTörlés