Újévkor került az asztalra a lencseleves. Jobban szeretjük, mint a főzeléket. Persze a a csípős házikolbász "dobott" rajta egy cseppet. Mind egy szálig elfogyott, sajna a lottóötös nem nálunk volt.
Hozzávalók:1 fej hagyma
30 dkg lencse
2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
egy darabka kolbász
kevés füstölt hús jót tesz neki
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem. 1 teáskanál őrölt pirospaprikát szórok rá, majd rögtön rápakolom a lencsét ( amit előző éjjel beáztattam) a szeletekre vágott répákat. Én beleraktam a kolbászkarikákat is, mert keménynek ítéltem.Volt itthon füstölt oldalasom, azt is beleraktam. Csak sóztam, borsoztam és babérlevéllel ízesítettem. Felöntöttem vízzel és puhára főztem mindent. A végén vékony rántással sűrítettem.
Nagyon gusztusos! Nálunk se volt ötös pedig volt lencse!:)
VálaszTörlésMónika,de nagyon guszta,jó lenne így 2 héttel új év után egy tányérkával:-),nálunk is lencseleves volt,nem főzelék:-)
VálaszTörlésMi is kolbásszal szeretjük, csak én olyan sűrűre készítem, hogy abba már nem kell rántás. :))) Nagyon gusztusos lett!
VálaszTörlésEgyenesen Bilagittal érkeztem. Mónika! ez egy terror, ha a kis epémre gondolok, de azért néha bünözök :) Nagyon guszta.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!!! Az a kis pirospaprika hozzá, meg a kolbász... fenséges!
VálaszTörlésHű micsoda finomság és a zöld tál is nagyon mutatós
VálaszTörlés