2011. december 18., vasárnap

Panettone




















Panettone, avagy az olaszok hagyományos karácsonyi kalácsa. Néhány hete Rómában épp megfigyeltem, hogy a szupermarketekben több doboznyit is bevásárolnak belőle, de azt az óriási méretűt. 5 eurótól egészen 25 euróig terjed az áruk. Én viszont megláttam Egycsipetnél, aztán panettone papírformát 2 nap alatt beszereztem és ma meg is sütöttem. Szerintem nagyon mutatós, finom is, 1 egészet beburkoltunk ebéd után. A recept Egycsipetnél található, én nagyobb formákat vettem, így 3 db lett a nyersanyagból. Nálam kandírozott narancs, citrom,vegyes gyümölcskocka és mazsola ment bele.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom ! Szeretem az ilyen gyümölcsös kalácsokat !

    VálaszTörlés
  2. Azért vesznek annyit mert itt is kötelező butor darab ha vendégeskedni mész,mint otthon a bejgli.:))Az ismerösöm mesélte az egyik évben addig járt körbe-körbe az ő ajándékozott panettonéja még a végén vissze került hozzá,megismerte.(a dobozon volt egy kis sérülés)Az óriás az a Pandoro amiben nincsenek gyümülcs darabok.Én azt szeretem.

    VálaszTörlés