2012. július 10., kedd

Smarni



















Nagyon finom, nagyon egyszerű édesség. Ilyen dög melegben nem volt nagy kedvem tucatszám palacsintát sütögetni, így ezt készítettem. A tésztája szinte ugyanaz, 4 adagban sült meg, azt éppen ki lehetett birni a tűzhely mellett.
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg liszt 
4 dl tej
1 dl szódavíz
2 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojás sárgákat a cukorral,liszttel, tejjel simára keverjük, majd gyengéden hozzávegyítjük a felvert fehérjét is. Ezzel kész is a tészta. Felforrósítunk egy palacsintasütőt, kevés olajat öntünk az aljára, majd 2 merőkanál masszát beleteszünk. Amikor az egyik oldala megsült, egy lapáttal megfordítjuk, nem baj, ha még a másik oldalán van nyers rész. Amikor megfordítottuk, apróbb darabokra szaggatjuk szét, én ezt fakanállal szoktam csinálni úgy, hogy előbb csíkokra hasítom, majd keresztben kockákra.Tovább sütjük, közben kvergetjük. Amikor minden oldala ropogós piros, akkor kiborítjuk és jöhet a következő adag.

2 megjegyzés:

  1. Akár hiszed, akár nem valamelyik nap éppen ennek az édességnek néztem a receptjét azon gondolkodtam hogy megkéne csinálni! Nagyon guszta és finom édesség jó fincsi lekvárral!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem,jó sok lekvárral!! Húú, de éhes lettem, most jó nagyokat nyelek, de holnap első dolgom lesz, hogy smarnit sütök.:)

    VálaszTörlés