Gyilkos dolog ebben a hőségben egyáltalán begyújtani a sütőt, nade mégiscsak kell ebédelni.Ráadásul egy cseppet sem hűsítőbb érzés a forró olaj mellett álldogálva sütni a rántott húst. A recept a legújabb GoodFood-ból való. Mondtam már, imádom ezt a magazint.
Hozzávalók:
8 db csikecomb ( alsó, felső vegyesen)
2 kg krumpli
olívaolaj 3-4 evőkanál
tárkony 1 evőkanálnyi
2 citrom leve és reszelt héja
piros paprika
Elkészítés :
A citrom levéből, héjából, 2 evőkanál olajból,friss vagy szárított tárkonyból sóval borssal ízesítve pácot készítünk. Ebben a pácban pihentetjük a combokat akár egy egész éjszakán át.
A krumplit hasábokra vágjuk, elterítjük egy tepsi alján, sózzuk, rálocsoljuk a maradék olajat és meghintjük piros paprikával. Ráfektetjük a pácból kivett csirkedarabokat és 220 fokos sütőben 40-50 perc alatt ropogósra sütjük. Ha légkeverésen dolgozunk elég a 200 fok is.
Finomságos lehet!:-)
VálaszTörlésHű, de guszta! Elropogtatnék pár combikát. És a krumpli is nagyon guszta! Jó kis ebédetek volt! Mi ma paprikás krumplit főztünk bográcsban, azóta csak iszom rá...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Nagyon meleg van és akár a sütő akár a tűzhely megy mindenképp meleg van sajna.
VálaszTörlésJaj, ezt nagyon szeretjük. Nem is olyan régen sütöttem én is. Mára is be volt tervezve, de még csak nem is ebédeltünk ebben a hőségben.
VálaszTörlésMeleg ide, meleg oda, ezt feltetlen kiprobalom. :) Koszi az otletet.
VálaszTörlésHú ez nagyon jól néz ki, fincsi lehetett!! Ki fogom próbálni!
VálaszTörlés