Az idén még nem volt pavlova. Hát nem a legolcsóbb málnát fogtam ki hozzá. Igaz, már szezonja sincs nagyon. Viszont a decemberben vásárolt légkeveréses sütőmben most készült először habcsóktorta. Elmondhatom, hogy csodásan sikerült, kivül ropogós réteg, belül olvadó mennyország. Eltüntették 2 evésre.
Hozzávalók:
5 tojás fehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál 10 %-os ecet
5 dl tejszín + 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A fehérjét a porcukorral nagyon kemény habbá verjük, amikor már jó, hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, de csak lazán, fakanállal, hogy ne törjük össze a habot. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kört formázva ráhalmozzuk a habot. Alakíthatjuk úgy, hogy a közepe mélyebben legyen a tölteléknek. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd betesszük, rögtön 100 fokra állítjuk és légkeverésen kb 70 percig szárítjuk. Ha nincs kégkeverés, akkor 120 fokra lehet tenni. A sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez felverjük a hideg tejszínt a porcukorral és ráhalmozzuk a habcsók alapra. Bármilyen gyümölcs illik hozzá.
Nagyon guszta! Én is nemrégen sütöttem hasonlót. Nagyon guszta így málnával!
VálaszTörlésNo, EZT, ....EZT MOST dugd at gyorsan ide nekem legyszi Monim!
VálaszTörlésIstenien nez ki! Gratula!
Szia: ILDIKO
:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu
puszi
MONIM!
VálaszTörlésAz enyem most ment el muholdkent az egboltra! Miutan kikapcsoltam a sutot, lassan de biztosan elkezdett leengedni mint egy bicikligumi es nem volt roppanos, hanem inkabb boros. Mindent a leiras szerint csinaltam.
NEM!- a Te recepted volt amit keszitettem hanem Szamoca oldalarol valo.
Ezzel NEM azt akarom mondani hogy rossz a receptje hanem szerintem megis vmi nem stimmel igy sem. Szemetbe kotott ki.Tudnal tanacsot adni?
Szia: ILDIKO