2012. szeptember 2., vasárnap

Málnás pavlova



















Az idén még nem volt pavlova. Hát nem a legolcsóbb málnát fogtam ki hozzá. Igaz, már szezonja sincs nagyon. Viszont a decemberben vásárolt légkeveréses sütőmben most készült először habcsóktorta. Elmondhatom, hogy csodásan sikerült, kivül ropogós réteg, belül olvadó mennyország. Eltüntették 2 evésre.
Hozzávalók:
5 tojás fehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál 10 %-os ecet
5 dl tejszín + 5 dkg porcukor
Elkészítés:
A fehérjét a porcukorral nagyon kemény habbá verjük, amikor már jó, hozzákeverjük a keményítőt és az ecetet, de csak lazán, fakanállal, hogy ne törjük össze a habot. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd kört formázva ráhalmozzuk a habot. Alakíthatjuk úgy, hogy a közepe mélyebben legyen a tölteléknek. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, majd betesszük, rögtön 100 fokra állítjuk és légkeverésen kb 70 percig szárítjuk. Ha nincs kégkeverés, akkor 120 fokra lehet tenni. A sütőben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez felverjük a hideg tejszínt a porcukorral és  ráhalmozzuk a habcsók alapra. Bármilyen gyümölcs illik hozzá.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Én is nemrégen sütöttem hasonlót. Nagyon guszta így málnával!

    VálaszTörlés
  2. No, EZT, ....EZT MOST dugd at gyorsan ide nekem legyszi Monim!
    Istenien nez ki! Gratula!
    Szia: ILDIKO

    VálaszTörlés
  3. :) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

    puszi

    VálaszTörlés
  4. MONIM!
    Az enyem most ment el muholdkent az egboltra! Miutan kikapcsoltam a sutot, lassan de biztosan elkezdett leengedni mint egy bicikligumi es nem volt roppanos, hanem inkabb boros. Mindent a leiras szerint csinaltam.
    NEM!- a Te recepted volt amit keszitettem hanem Szamoca oldalarol valo.
    Ezzel NEM azt akarom mondani hogy rossz a receptje hanem szerintem megis vmi nem stimmel igy sem. Szemetbe kotott ki.Tudnal tanacsot adni?
    Szia: ILDIKO

    VálaszTörlés