2012. szeptember 20., csütörtök

Mustáros-tejszínes csirkemell



















Ha már unjuk a csirkemellet rántva, baconosan, sajtosan és stb, akkor készítsük el dijoni magos mustárral! Kezdő szakácsoknak is merem ajánlani, mert szerintem elronthatatlan. Sütőben sült krumplival a legfinomabb. 
Hozzávalók:
2 egész csirkemell
4-5 evőkanál dijoni magos mustár
1 fej hagyma
só, bors
3 dl tejszín 
Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük. Aztán hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet és együtt pirítjuk tovább. Megvárjuk míg a levét nagyjából elfővi és sózzuk, borsozzuk. Ekkor tessszük bele a dijoni mustárt, jó bőven mérve 4-5 kanállal. Felöntjük a tejszínnel és fedő alatt készre főzzük. Ez akkor van, amikor a tejszínes mártás szépen bevonja a húst és már nincs sok leve.

1 megjegyzés:

  1. De fincsi szaftos étel! Szoktam főzni ilyet, csak sima mustárral. A párom nem szereti a Dijonit...Krumplival még nem készítettem, de így is kipróbálandó!

    VálaszTörlés