2013. február 23., szombat

Gesztenyekrémes torta



















Még most sem szeretek tortát sütni. Azért néha nekiveselkedek és mindig reménykedem, hogy sikerülni fog. Fondanos, marcipánbevonatos tortákhoz hozzá sem kezdek. Ajándékba készült ez a torta. Semmi különös, fortélyos nincs benne.
A tortalap Kiskukta 4 tojásos lapja, 24 cm-es formában sütve, 3 lapba vágva.
Itt van. 
A krém:
3 dl tej
1 vaníliás puding
1 gesztenye massza
15 dkg ráma
10 dkg porcukor
A tejből, pudingporból sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A rámát habosra keverjük a porcukorral, és a főzött alapot, a cukros rámát és a gesztenye masszát simára dolgozzuk. A tortát rétegezzük a krémmel. 
Díszítés:
Feltétlenül tejszínhab legyen, ez passzol hozzá.  

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tortád és nagyon finom lehetett! Gesztenyét nagyon szeretem krémbe! Meg egyébként is!:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Éva!
    Köszi gyermekem!:))

    VálaszTörlés