2014. augusztus 5., kedd

Eton Mess málnával




















Ma reggel amikor felébredtem ezt a desszertet láttam lelki szemeim előtt. Először habcsókokat kellett sütnöm, amíg ablakot pucoltam az egész tepsi szénné égett. A második adag tűrhető lett, nem tökéletes hófehér, de a krémbe megfelelő.

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
6 db habkarika
5 dkg porcukor
málna

Elkészítés:
Felverem a behűtött tejszínt kissé a porcukorral, majd a mascarponéval tovább habosítom teljesen simára. A kész krémbe belekeverem az összetört habcsókokat.

 Rétegzés: 
alulra pár szem málna, krém, középre málna, újabb adag krém és a tetejére málna, meghintve habcsók morzsával. 
Közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze a krémet, mert akkor marad ropogós a habcsók.

Szeretném hozzáfűzni, hogy az eredeti recept nem használ krémsajtot, csak könnyű tejszínnel készíti. Talán ez lehetett az oka, hogy az én habcsókjaim a krémben nem maradtak ropogósak. Nem baj. Elfogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése