2010. április 17., szombat

Tejfölös csirkepaprikás




Erre az ételre is igaz, hogy ahány ház annyi recept. Egyet bizton állíthatok: a legfinomabb csirkepörkölt az, amibe a csirke valamennyi részét beletesszük. Persze nálunk mindenki a combját szereti, így gyakran csak abból csinálom. Persze úgy sem megvetendő.
Én így csinálom:
1 fej hagymát apróra vágok és kevés olajon megdinsztelek. Hozzáteszek egy apróra vágott paradicsomot, 1 paprikát és tovább sütöm. Megszórom piros paprikával, majd belerakom a csirkét és lefedem. Nagyon pici vizet öntök bele, kb 1 dl-t, csak azért, hogy az elején oda ne kapjon. Az a legfinomabb, ha a saját levében párolódik meg. Amikor puha a hús, kiszedem és a benne maradt lecsós szaftba belepottyantok egy tejfölt, 1 kanál lisztet és az egészet simává turmixolom botmixerrel. Aztán visszahelyezem bele a húsokat, egyet forralok rajta és tálalom nokedlivel.

8 megjegyzés:

  1. Imádom, ehhez nem is lehet más írni. Csodás

    VálaszTörlés
  2. Én is, én is! Egyszerűen imádom, sok finom nokedlivel! Mmmmm! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem,gyerekkoromban majdnem minden vasárnapra kértük a tesómmal.:))

    VálaszTörlés
  4. Nálunk is nagy kedvenc! Igaz amit a pöriről írtál, mindent bele kell tenni. A fiúk a mellét és combját én a többit eszem. De imádom!

    VálaszTörlés
  5. Ez a tányéka nekem most azonnal kell:oPPP Meg ami benne van az is.Imádom,imádom,imádom:))))Meghalok ha nem ehetek ilyet:-PPPP Már meg is van mit főzök a hétvégén:))))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretjük mi is, nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés