2010. április 10., szombat

Túrós pogácsa


Ez nagyon finom pogácsa. Másnap is puha, ha egyáltalán marad belőle. Persze langyosan a legfinomabb. Elkészítése is egyszerű, nem kell hajtogatni.
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg ráma
25 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 dkg élesztő
só ízlés szerint
sajt
tojás a kenéshez
Elkészítése:
A hozzzávalókat összedolgozzuk és a hűtőben pihentetjük 1 órát legalább.
Egy centi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással lekenjünk és reszelt sajttal megszórjuk. 175 fokon  kb 30 percig sütjük.

5 megjegyzés:

  1. Jó kis recept és szuperul néznek ki a pogácsák! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg nagyon egyszerü, hogy én ezt eddig miért nem próbáltam még ki? na de ami késik, nem múlik. Tényleg jó kis könnyü recept, s milyen guszták lettek?!

    VálaszTörlés
  3. Szépségesek! Anyum is hasonló receptet használ, isteni finom, de amikor itthon reprodukálni akarom, nekem valahogy nem lesz az igazi. Szerintem a sütőm nem pogácsapárti. :(((

    VálaszTörlés
  4. Szoktam hasonlót, tényleg finom puha! nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés