2010. december 19., vasárnap

Fehércsokis gyümölcskenyér


Gyümölcskenyeret azért szeretek sütni, mert egyszerű, finom, mindig más és jól lehet tízóraira csomagolni. Ami itthon van, az kerül bele. Ma fehércsoki darabkák, birsalmasajt kockák és dió. Percek alatt összeállítható. Nem szárad ki, napok múlva is puha, bár ezt még nem tudtuk kipróbálni. :))
Hozzávalók:
16 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
2 ek rum
fél sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15-20 dkg mazsola, dió, csoki stb vegyesen.
Elkészítés:
A rámát habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beletesszük a rumot, vaníliás cukrot és a sütőporos, szódabikarbónás lisztet. Végezetül lazán hozzávegyítjük a tojások felvert fehérjét és a gyümölcsöket. Formába öntjük és 180 fokon kb 50 percig ( tűpróbáig ) sütjük.
Egy őzgerinc formába elég ez a mennyiség.

3 megjegyzés: