2011. május 16., hétfő

Fahéjas almaleves


Amikor még volt almásunk, rengeteg gyümölcsöt tettünk el télire a pincébe. 4-5 láda alma mindig volt, rendszeresen válogatva márciusig is kitartott. Gyakran készült télen almaleves, amit hidegen-melegen nagyon szerettünk és szeretünk a mai napig is.
Én így csinálom:
4-5 közepes  almát apró kockákra vágok, majd annyi vízben, amennyi ellepi felteszem főni. Ízlés szerint teszek bele cukrot, fahéjat és a sóról sem szabad megfeledkezni, egy csipet ebbe is kell. Amíg fő elkészítem a habarást, ami nálam egy fél zacskó vaníliás pudingpor ( főzős) fél liter tejjel simára keverve. Ezzel sűrítem a kész levest. Citrommal is ízesítem a végén, de fél citromot karikára vágva bele is főzhetünk.

5 megjegyzés:

  1. Hű, de szeretem! Még hidegen is isteni finom!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia Mónika!

    Még soha nem készítettem almalevest, a Te recepted lesz az első amit kipróbálok ezügyben. Nagyon tetszik!:)

    Üdv,

    Eszter

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, bár még nem készítettem levest almából.Szerintem hasonlít az alma kompótra , azt viszont nagyon szeretem./szerintem csak a habarás kell a leves változatához/

    VálaszTörlés
  4. Mi is szoktunk készíteni csirkehússal, nagyon finom.

    VálaszTörlés