Hogy miért is legényfogó? Valószínűleg azért, mert ha ezzel a finomsággal kínálja a leány a legényt, az minden bizonnyal le lesz kenyerezve, vagy "lesütizve".Ha valami nagyon csokisra vágyom, ezt sütöm. Tulajdonképpen az alaptészta azonos a Lajcsi és a Zsuzsi szelet tésztájával, csak krém más. Ez itt csupa csoki.
Hozzávalók:
10 dkg méz
5 dkg cukor
10 dkg ráma
1/2 evőkanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
csipet só
2 tojás
40 dkg liszt
Krém:
1/2 liter tej
2 csokipuding
15 dkg porcukor
15 dkg ráma
1 tortabevonó + fél dl étolaj
Elkészítés:
A mézet, cukrot, rámát gyenge tűzön, megolvasztjuk. Ha kissé kihűlt hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, 2 tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. 1-2 órai pihentetés után 3 egyenlő darabra vágjuk és a legnagyobb tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Megtöltjük a csokikrémmel, tetejét tortabevonóval bevonjuk és kész is van. Egy éjszaka alatt csodásan megpuhul.
Krém készítése:
A fél liter tejet a 2 csokipudinggal sűrűre főzzük és kihűtjük. A rámát a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kétféle krémet összevegyítjük.
Bevonat:
A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk , fél dl olajat belekeverünk és a sütemény tetején eloszlatjuk.
Jujj,de finom!!!
VálaszTörlésCsodásan néz ki! :)
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, egy díjat szeretnék továbbadni Neked!
VálaszTörlésTuti fogó :)
VálaszTörlésMónika!
VálaszTörlésIsten Éltessen sokáig Névnapodon!Sok puszi!Kriszta
Nagyon guszta sütemény !Eltudom kébzelni, milyen finom.
VálaszTörlésNagyon szép!
VálaszTörlésMOLDIKAM!
VálaszTörlésEZ ILDIFOGO-nak is lehet nevezni ezt a gyonyoruseges finomsagot. Jol benyakaltam belole ha nem haragszol. Koszi! Gratula! Szia ILDIKO
Hogy én ezt mennyire szeretném!:-))
VálaszTörlésNagyon guszta! Ki fogom próbálni.
VálaszTörlés