Hú de szeretjük ezt a főzeléket. Kiváltképp ha már van új káposzta a piacon. Pillanatok alatt elkészül, fasírozottal, sült oldalassal remek étel.
Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
3 dl sűritett paradicsom
2 ek liszt
só, bors, köménymag, babérlevél, cukor
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk és annyi vízben ami éppen ellepi feltesszük főni. Babérlevéllel, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük. Amíg fő elkészítjük a rántást. 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítjuk a 2 púpos evőkanál lisztet, kevés őrölt pirospaprikát tehetünk bele, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a paradicsompürét. Ezzel sűrítjük be a káposztát. Végül cukorral ízesítjük, mi édesen szeretjük.
Nagyon szeresuk! Mar reg nem csinaltam ! Jo otlet!
VálaszTörlésÉn is imádom - imádtam régen, mert már időtlen idők óta nem ettem. Fasírt nélkül is szerettem, de fasírttal talán a családom is megeszi. Mióta házasok vagyunk (közel 33 éve) nem főztem. De a jövő héten kipróbálom! Köszi!:)
VálaszTörlésCsatlakozom én is a paradicsomos káposzta imádók táborához. Hú, de régen volt már nálunk is, na a héten tuti főzök.:)
VálaszTörlésNagyon szeretem
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem, de még sosem sikerült olyanra, mint anno gyerekkoromban... vagy nem emlékszem jól az ízre, vagy másak itt az ízek...
VálaszTörlésEgyik kedvencünk.Nézz be hozzám,játékra hívlak!
VálaszTörlés