2011. szeptember 25., vasárnap

Padlizsánkrém



















A piaci asztalok roskadoznak a padlizsán hegyektől. Ilyenkor többet is vásárolok,  lesütöm és a fagyasztóban várják sorsukat. Milyen jó is elővenni télen.
Elkészítés:
2 közepes padlizsánt a sütőben megsütök. Akkor jó, ha nyomásra puha és jó ráncos a bőre. Leszedem a héját és a belsejét összetöröm. Mi pépesen szeretjük, turmixolni szoktam. 1 tojás sárgájából 1 dl olajjal majonézt készítek, majd a padlizsán püréhez keverem. Sózom, borsozom és 3 gerezd fokhagymát belereszelek.
Pirítóssal tálalom.

4 megjegyzés:

  1. Finom lehet így majonézesen. Egy finom reggelinek nagyon is el tudom képzelni. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nem lehet belőle eleget készíteni és enni

    VálaszTörlés
  3. Én is pont így készítem a padlizsán krémet, sosem tudom megunni :))

    VálaszTörlés
  4. Még nem ettem de biztos megérné kipróbálni!:)

    VálaszTörlés