Mi főleg füstölt csülköt szoktunk enni, ha nyers csülköt kapok inkább pörköltnek készítem el, de ezt is ritkán. Most készült nálunk először sült csülök. De nem utoljára.
Hozzávalók:
1 nyers csülök kicsontozva vagy csonttal
2 kg krumpli
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A csülköt 1 óráig előfőzzük. Ha kihült egyenletesen felszeleteljük. A római tál aljára lerakjuk a hasábokra vágott krumplit és a negyedekre vágott hagymát. A zsírt felolvasztjuk és elkeverjük benne a fűszereket. Ezt ráöntjük a hagymás krumplira. A tetejére pakoljuk a csülök szeleteket és ráöntünk 2 dl húslvest. Rátesszük a római tál tetejét és 1 órán keresztül pároljuk 220 fokos sütőben. Aztán levesszük a tetőt és további 50 percig pirítjuk.
Ó de szeretem én ezt az ételt! Jó cuppogós, csámcsogós!)))
VálaszTörlésNagyon guszta! Még én se készítettem de ez változhat!
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésEzzel a receptel avatom fel a pataki tálamat!
VálaszTörlésEzzel a receptel avatom fel a pataki tálamat!
VálaszTörlés