2011. október 30., vasárnap

Csülök Pékné módra római tálban


















 
Mi főleg füstölt csülköt szoktunk enni, ha nyers csülköt kapok inkább pörköltnek készítem el, de ezt is ritkán. Most készült nálunk először sült csülök. De nem utoljára.
Hozzávalók:
1 nyers csülök kicsontozva vagy csonttal
2 kg krumpli
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A csülköt 1 óráig előfőzzük. Ha kihült egyenletesen felszeleteljük. A római tál aljára lerakjuk  a hasábokra vágott krumplit és a negyedekre vágott hagymát. A zsírt felolvasztjuk és elkeverjük benne a fűszereket. Ezt ráöntjük a hagymás krumplira. A tetejére pakoljuk a csülök szeleteket és ráöntünk 2 dl húslvest. Rátesszük a római tál tetejét és 1 órán keresztül pároljuk 220 fokos sütőben. Aztán levesszük a tetőt és további 50 percig pirítjuk.

5 megjegyzés: