2011. október 8., szombat

Frankfurti leves



















Ahány ház annyiféle frankfurti leves, viszont bárhogy készüljön is, nagyon szeretjük. Ebben az ősziesre fordult időben nagyon melengetően hat rám egy tányér forró leves. Nem is igen bírtam mást enni utána, olyan tartalmas.
Hozzávalók:
1 fél kelkáposzta
4 szem krumpli
1/2 kg virsli
húsleves alaplé esetleg kocka
1 tejföl
só, bors, tárkony, piros paprika
hagyma, fokhagyma
Én így készítem:
Egy fej hagymát apróra vágok és kevés olajon üvegesre párolok. Hozzáreszelek 2 gerezd fokhagymát és tovább pirítom. Meghintem piros paprikával ,belepakolom a felszeletelt káposztát, kockára vágott krumplit és annyi vízzel felöntöm, hogy jól ellepje. Teszek bele 1 húsleves kockát, sózom, borsozom, 1 evőkanál tárkonnyal megszórom és készre főzöm. A legvégén hozzáadom a virslikarikákat és 1 pohár tejfölből és 1 kanál lisztből készült habarással gazdagítom.
 

4 megjegyzés:

  1. Nem is tudod milyen rég készülök frankfurti levest csinálni. Talán még iskolai menzán ettem utoljára. Talán egyszer nálam is elérkezik a nagy nap.))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Nálunk mindenki szereti!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szertjük mi is:) Guszta és milyen jól esne most egy kis tányérral belőle jó forrón.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fincsi leves , guszta! Látni rajta hogy jó tartalmas!

    VálaszTörlés