Adventkor kötelező aprósüteményt sütni nálunk. Minden hétvégére készül valami finomság. Közben igyekszünk ráhangolódni a közelgő ünnepekre. Maximum az keserít el, hogy senki sem akar diót törni, bezzeg enni annál inkább. A csodakifli nagy kedvencünk. Anyósomtól tanultam. Nem azonos a hókiflivel.
Hozzávalók 80 darabhoz:60 dkg liszt
20 dkg zsír
4 tojás sárgája
csipet só
3 evőkanál cukor
2 doboz tejföl
töltelék:
30 dkg dió
4 tojás fehérje
5 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztből, zsírból, tejfölből, tojássárgájából, a cukor hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk. 4 kisebb cipóra osztjuk. A cipókat egyenként késhegynyire kisodorjuk és kevés olvasztott zsírral lekenjük. Ezután felcsavarjuk, mint a bejglit és 1 órát pihentetjük. Minden cipóval így járunk el. A töltelékhez a fehérjét felverjük cukorral és belekeverjük a darált diót. Pihentetés után a tekercseket egyenként gombóccá gyúrjuk és kinyújtjuk újra. 8 cm-es szaggatóval kiszúrjuk és miután egy kávéskanálnyi tölteléket elhelyeztünk rajta, kifli formára igazítjuk. 170 fokon addig sütjük, míg az aljuk rózsaszínű nem lesz. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom süti, mi is nagyon szeretjük:) Boldog Adventet:)
VálaszTörlésNagyon szeretem a diós kifliket , van egy hasonló receptem karácsonyra a lányom azt kérte hogy süssem meg! Nagyon guszta a sütid!
VálaszTörlésDe jó kis hagyományos recept! Alig találkozni már ilyenekkel. Elraktározom a receptet:-)
VálaszTörlésEz is egy igazi Karácsonyi aprósütemény. Nagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésa kész tekercseket nem csak elsíkáljuk, hanem összegyúrjuk? Éva
VálaszTörlés