2011. november 27., vasárnap

Csodakifli-advent első vasárnapjára



















Adventkor kötelező aprósüteményt sütni nálunk. Minden hétvégére készül valami finomság. Közben igyekszünk ráhangolódni a közelgő ünnepekre. Maximum az keserít el, hogy senki sem akar diót törni, bezzeg enni annál inkább. A csodakifli nagy kedvencünk. Anyósomtól tanultam. Nem azonos a hókiflivel.
Hozzávalók 80 darabhoz:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
4 tojás sárgája
csipet só
3 evőkanál cukor
2 doboz tejföl
töltelék:
30 dkg dió
4 tojás fehérje
5 evőkanál cukor
Elkészítés:
A lisztből, zsírból, tejfölből, tojássárgájából, a cukor hozzáadásával rugalmas tésztát gyúrunk. 4 kisebb cipóra osztjuk. A cipókat egyenként késhegynyire kisodorjuk és kevés olvasztott zsírral lekenjük. Ezután felcsavarjuk, mint a bejglit és 1 órát pihentetjük. Minden cipóval így járunk el. A töltelékhez a fehérjét felverjük cukorral és belekeverjük a darált diót. Pihentetés után a tekercseket egyenként gombóccá gyúrjuk és kinyújtjuk újra. 8 cm-es szaggatóval kiszúrjuk és miután egy kávéskanálnyi tölteléket elhelyeztünk rajta, kifli formára igazítjuk. 170 fokon addig sütjük, míg az aljuk rózsaszínű nem lesz. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom süti, mi is nagyon szeretjük:) Boldog Adventet:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a diós kifliket , van egy hasonló receptem karácsonyra a lányom azt kérte hogy süssem meg! Nagyon guszta a sütid!

    VálaszTörlés
  3. De jó kis hagyományos recept! Alig találkozni már ilyenekkel. Elraktározom a receptet:-)

    VálaszTörlés
  4. Ez is egy igazi Karácsonyi aprósütemény. Nagyon finom lehet!!!

    VálaszTörlés
  5. a kész tekercseket nem csak elsíkáljuk, hanem összegyúrjuk? Éva

    VálaszTörlés