Tegnap este mignon készítésbe fogtam, a gyerekek látták valamelyik tévéújságban. Örültem, hogy nem cukormázas a borítása, mert annak nehezebben álltam volna neki. Tulajdonképpen csak egy 5 tojásos piskótát sütöttem és csokikrémet csináltam. Csokimikulásokból, nemszeretem tejcsokikból készült most a máz.
Hozzávalók a piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
18 dkg liszt
csipet só
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál étolaj
Először a fehérjét verjük fel kemény habnak a cukor hozzáadásával, majd a sárgájukkal még tovább habosítjuk. Ezután kerül bele a száraz anyag, a kakaóval, sóval elkevert liszt. Ezt lazán belekeverjük a habba, majd az étolajat is eloszlatjuk benne. 180 fokon, egy közepes tepsiben 30 perc alatt megsütjük. kb 30 db kockára vágjuk. Minden kockát kettévágunk és megtöltjük krémmel. Én az oldalára is kentem körbe, bőven jutott. Végül a csokimázba mártjuk és rácson hagyjuk dermedni.
Csokikrém:
3 tojás
20 dkg cukor
1 ráma
6 dkg kakó
A tojásokat elhabarjuk a cukorral és vízgőz felett folyamatosan keverjük, amíg forró nem lesz. Forralni tilos! Aztán kihűlésig habosítjuk habverővel. A rámát a kakaóval krémesre keverjük, majd a tojáskrémet is hozzáadjuk. Töltés előtt a hűtőben dermesztjük kb 1 órát.
Csokimáz:
30 dkg étcsoki
6 evőkanál olaj
Vízgőz felett a csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az étolajat és belemártogatjuk a kockákat.
Nagyon guszta, egyet kérnék! Imádom a mignont, nekem a citromos a favorit...
VálaszTörlésNagy mignon fan vagyok, de még sosem álltam neki, mert nekem a cukormázas a kedvencem:-))
VálaszTörlésNagyon klassz lett!
Nagyon guszta! Kifogom próbálni mert nagyon csábítónak néz ki és finom lehet ezzel a krémmel!
VálaszTörlésHmmmmmmmmmmm...
VálaszTörlésGyönyörűek.Nem ettem mignont már vagy 10 éve, nekem is a citromos a kedvencem:) De azért ezt is teszteltem volna:)
VálaszTörlésNem is emlékszem mikor ettem mignont..De ez nagyon guszta...
VálaszTörlésJól sikerültek! Készülök én is csokis mignont sütni.
VálaszTörlésÉn most megcsináltam. A piskóta kemény lett, lehet, hogy az én légkeveréses sütőmben rövidebb ideig kellett volna sütni? A krém túl sok lett, így az oldalára és a tetejére is tettem. Most hagyom dermedni egy kicsit, aztán jön a csokimáz. De így tiszta krémesen hogy tudom majd belemártani a csokimázba? Lehet, hogy csurgatni kell majd inkább?
VálaszTörlés