2012. január 28., szombat

Kolbászos-paprikás penne



















Van egy klassz olasz szakácskönyvem. Nem túl sok, talán ha 100 recept van benne. Olyan szép kivitelű, kisméretű, néha magammal viszem a kistatyómban és olvasgatom a villamoson. A gyerekek választották ezt a tésztafélét. Kicsit ugyan vitáztak, hogy carbonara vagy inkább ez, abban nagy volt az egyetértés, hogy tészta. Lehet hogy ez egy tipikus olasz étel, nekem igencsak magyaros ízvilága volt. Majd a hozzávalók alapján meglátjátok.
Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
1 kanál sűrített paradicsom
1 tk piros paprika
15 dkg vékonyra szeletelt kolbász ( gyulai volt nálunk)
40 dkg penne tészta
Elkészítés:
Az olíva olajon néhány perc alatt megpirítjuk a vöröshagymát és rátesszük a kockára vágott piros és sárga paprikát, a konzerv paradicsomot levével együtt, a sűrített paradicsomot és a fűszerpaprikát éa felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a kolbász karikákat, sózzuk, borsozzuk és kis lángon 15-20 percig főzzük.
Közben kifőzzük a penne tésztát és a végén összekeverjük a kész raguval.
Nagyon finom volt. Az olaszok salátát fogyasztanak hozzá.  

7 megjegyzés:

  1. Ezt a fajta szószt bármilyen tésztával eltudnám képzelni nagyon finom lehetett ! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez mennyei lehetett!! Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg fincsi volt lányok! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem eléggé magyarosnak tűnik! Guszta.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehetett!! Ilyesmiket én is szoktam összedobni, főleg, ha nem tudom mit főzzek abból a kevés alapanyagból, ami éppen otthon kéznél van! Hogy olaszosabb legyen, pizza fűszerkeveréket, oreganot, szárított, vagy friss bazsalikomot szoktam beletenni.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta ez a magyaros olasz:) Szerintem ezt minden gyerek szereti:)

    VálaszTörlés