Amikor ezt a vacsoraételt Nigella készítette, akkor nekem már erősen csukódott a szemem. Igyekeztem fejben tartani a receptet, mert nem volt kedvem papírért felkelni az ágyból. Tudom, hogy sokféle sajtot használt, tojást és újhagymát is. Nagyon finom.
Valami hasonlót csináltam én is.
Hozzávalók:
1 nagy mozarella
10 dkg edami sajt reszelve
1 natúr sajtkrém ( tömlős)
4 tojás
3 szál újhagyma
só, bors
3 dl tej
1 szikkadt bagett
Elkészítés:
Egy jénait kikenünk zsírral, majd a szikkadt, karikára vágott bagettet 2 sorban lerakjuk. A sajtokat , tojásokat, apróra vágott újhagymát mély tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A tejet hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a bagettekre. 1 óra pihentetés után 200 fokon 30 percig sütkük. Szépen megemelkedik és kívűlről ropogós piros lesz. Belül lágy krémes. Tejföllel tálaljuk.
Nagyon finom lehet és guszta! Ahhoz képest hogy álmos voltál egész jól megcsináltad emlékezetből!:-))
VálaszTörlésSzia Móni!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy sokszor benézel hozzám!
Látlak a statisztikában, bizonyára azért, mert szerepelek a bloglistádban.
Nézz be Makacskához, éves blgoszülinapi játékot hirdetett, ami nagyon érdekes:
http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/elso-blogszulinap-es-jatek.html
Mariann voltam!
Éppen most láttam másik blogon, nagyon guszta egy-tál étel. A sok sajttól iszonyú finom lehet. Recept mentve! :o)))
VálaszTörlésKedves Mónika!
VálaszTörlésMeglepi díj vár nálam!