2012. május 6., vasárnap

Csülökpörkölt



















Csülökpörköltet leginkább bográcsban főzünk, de állíthatom, hogy konyhai körülmények között is pompás. Amikor ma ebédhez ültünk, Molly kutyánk eszét vesztette az illatoktól. Keservesen sirdogált, majd harciasan ugatott. Asztalról nálunk kutya nem kap, de a végén pár finom falat neki is jutott. Még tele volt az etetője "isteni" kutyatáppal, ami nem igazán keltette fel az érdeklődését. De hogy milyen csodát tesz a száraz kutyakajával néhány falat csülök és egy kis szaft!?  Na de inkább a receptre térek.
Hozzávalók:
1 kg nyers csontozott csülök
1 nagy fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
őrölt piros paprika, só, bors, babérlevél, őrölt kömény
Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk piros paprikával beletesszük a tetszőleges darabokra vágott csülköt és felöntjük vízzel, hogy ellepje. A paradicsomot és a paprikát darabokra vágva beletesszük, őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal ízesítjük. Ezután jó puhára főzzük. Ha kell még pótoljuk a vizet. A végére jól zsírjára pirítjuk.

3 megjegyzés:

  1. Igen nagyon guszta ! Ahogy írtad Molly kutyusodat azt jutott eszembe hogy ennek a csülökpörköltnek a látványára és az illatára még a férjuram is nyüszögne, nagyon szereti! Én kevésbé , elég ritkán csinálom. Úgy vagyok ezzel a pörkölttel hogy csak a szafját szeretem krumplival a húst nem annyira!

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez nagyon jól néz ki!! Ez nálunk is mind elfogyna, még a 10 ujját is megnyalná utána mindenki. Lehet, hogy hét végére meglepem a családot vele.

    VálaszTörlés
  3. Én is jöhetek Hozzád egy kis tunkolásra? Remélem jó ragacsos lesz az ujjam tőle :) Nagyon-nagyon szeretjük. S ahogy ez tálalva van? !!! húúúúú azt hiszem valami komolyat kell vacsoráznom, mert a látványtól megkordult a gyomrom :)

    VálaszTörlés