2012. július 1., vasárnap

Ropogós csirkecombok



















Gyilkos dolog ebben a hőségben egyáltalán begyújtani a sütőt, nade mégiscsak kell ebédelni.Ráadásul egy cseppet sem hűsítőbb érzés a forró olaj mellett álldogálva sütni a rántott húst. A recept a legújabb GoodFood-ból való. Mondtam már, imádom ezt a magazint. 
Hozzávalók:
8 db csikecomb ( alsó, felső vegyesen)
2 kg krumpli
olívaolaj 3-4 evőkanál
tárkony 1 evőkanálnyi
2 citrom leve és reszelt héja
piros paprika 
Elkészítés :
A citrom levéből, héjából, 2 evőkanál olajból,friss vagy szárított tárkonyból sóval borssal ízesítve pácot készítünk. Ebben  a pácban pihentetjük a combokat akár egy egész éjszakán át.
A krumplit hasábokra vágjuk, elterítjük egy tepsi alján, sózzuk, rálocsoljuk a maradék olajat és meghintjük piros paprikával. Ráfektetjük a pácból kivett csirkedarabokat és 220 fokos sütőben 40-50 perc alatt ropogósra sütjük. Ha légkeverésen dolgozunk elég a 200 fok is.

6 megjegyzés:

  1. Hű, de guszta! Elropogtatnék pár combikát. És a krumpli is nagyon guszta! Jó kis ebédetek volt! Mi ma paprikás krumplit főztünk bográcsban, azóta csak iszom rá...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki. Nagyon meleg van és akár a sütő akár a tűzhely megy mindenképp meleg van sajna.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ezt nagyon szeretjük. Nem is olyan régen sütöttem én is. Mára is be volt tervezve, de még csak nem is ebédeltünk ebben a hőségben.

    VálaszTörlés
  4. Meleg ide, meleg oda, ezt feltetlen kiprobalom. :) Koszi az otletet.

    VálaszTörlés
  5. Hú ez nagyon jól néz ki, fincsi lehetett!! Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés