2009. szeptember 21., hétfő

Orosházi banán

A Monostori erődben tanyát verő Fejedelmi Pékek készítették ezt a finomságot. Nevét alakjáról kapta, egy lehámozott banánhoz hasonlít. Hát az enyém elég bizarr lett.:)) Kutakodtam a neten és megtudtam, hogy az eredeti receptúra szerint vajas tésztából készítették. Én a túrós batyut vettem alapul.
Kb 8 dkg-os adagokra osztjuk a megkelt tésztát, kissé oválisra kinyújtjuk, fahéjas cukorral bőven megszórjuk és feltekerjük.

Az egyik végén 2 cm hosszan megvágjuk és kifordítjuk, a végét összecsippentjük. A másik végétől indulva kettévágjuk úgy, hogy 2 cm maradjon vegészben. A két végétől felhajtjuk. A tepsin kelesztjük fél órát, majd 25 perc alatt 180 fokon megsütjük.











10 megjegyzés:

  1. Nagyon izgalmas az alakja is!! Szerintem szuper lett!!

    VálaszTörlés
  2. Moni!fantaziadus a kinezete!Nekem rogton egyeb ugrott be:)))nagypon finom lehet,a holland fahejas kalacsra emlekeztet,amit szoktam sutni.

    VálaszTörlés
  3. Hát szerintem fantasztikus az alakja is, és nagyon finom is lehet!

    VálaszTörlés
  4. Ez nem semmi,s milyen finom lehet!:-))

    VálaszTörlés
  5. Kipróbálom levelestésztából... ;-)

    VálaszTörlés
  6. Tényleg bizarr egy kicsit:D
    Bocsi, véletlenül törlődött az előző kommentem.

    VálaszTörlés
  7. Nekem tetszik, biztosan finom lehet!

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Nagyon jól néz ki és finom is lehetett.

    VálaszTörlés