
A Monostori erődben tanyát verő Fejedelmi Pékek készítették ezt a finomságot. Nevét alakjáról kapta, egy lehámozott banánhoz hasonlít. Hát az enyém elég bizarr lett.:)) Kutakodtam a neten és megtudtam, hogy az eredeti receptúra szerint vajas tésztából készítették. Én a
túrós batyut vettem alapul.

Kb 8 dkg-os adagokra osztjuk a megkelt tésztát, kissé oválisra kinyújtjuk, fahéjas cukorral bőven megszórjuk és feltekerjük.

Az egyik végén 2 cm hosszan megvágjuk és kifordítjuk, a végét összecsippentjük. A másik végétől indulva kettévágjuk úgy, hogy 2 cm maradjon vegészben. A két végétől felhajtjuk. A tepsin kelesztjük fél órát, majd 25 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Nagyon izgalmas az alakja is!! Szerintem szuper lett!!
VálaszTörlésMoni!fantaziadus a kinezete!Nekem rogton egyeb ugrott be:)))nagypon finom lehet,a holland fahejas kalacsra emlekeztet,amit szoktam sutni.
VálaszTörlésEz nagyon klassz! :)
VálaszTörlésDe jól néz így ki:DDD
VálaszTörlésHát szerintem fantasztikus az alakja is, és nagyon finom is lehet!
VálaszTörlésEz nem semmi,s milyen finom lehet!:-))
VálaszTörlésKipróbálom levelestésztából... ;-)
VálaszTörlésTényleg bizarr egy kicsit:D
VálaszTörlésBocsi, véletlenül törlődött az előző kommentem.
Nekem tetszik, biztosan finom lehet!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és finom is lehetett.