2009. november 14., szombat

Molnárka



Szendvics-alapnak mi legjobban a molnárkát szeretjük. Előnye, hogy előző este elkészíthetjük, másnap is puha, finom. Kirándulásra mindig ilyet csinálok. De amúgy is gyakran sütöm. A receptet nem én fejlesztettem ki, Margitkánál találtam és változtatás nélkül csinálom.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
6 dkg ráma olvasztva

1 tojás
2,5 dl tej
3 ek cukor
1,5 kk só
2,5 dkg élesztő.
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Akinek van kenyérsütőgépe, az mindent belepakolhat és magára hagyhatja egészen addig, amíg meg nem kel. Akinek nincs, az a felfuttatott élesztővel bedagasztja, majd meleg helyen kétszeresére keleszti. 4 részbe kell vágni és kb 20X20 cm-es négyzeteket nyújtani belőle. Egy-egy négyzetet 2 átlóval 4 egyforma háromszögre vágunk, majd a háromszög csúcsától kifelé tekerjük, tehát pontosan fordítva, mint a kiflit. A végeket aláhajtjuk. A tepsin kelesztjük, majd tojással lekenjük és 180 fokon szép pirosra megsütjük.

9 megjegyzés:

  1. Gyönyörűséges!! Én is elkészítem, molnárkát még sosem csináltam. De annyira szépek azon a fotón!! Nagyon ügyes!! :))

    VálaszTörlés
  2. Mónika, de örülök ennek a Molnárkádnak. Már nagyon régen barátkozom én is a gondolattal, de most megerősitettél :) Nagyon ügyes vagy és köszönöm, hogy ezzel a csodaképpel biztatatást adtál. Legközelebbi kenyerem helyett a Molnárka jön sorra. Nagyon gusztusos és olyan kivánatos.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszönöm! Megéri a kísérletezést!:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett Mónika! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. A középiskola óta nem ettem molnárkát, itt az ideje nosztalgiázni! :) Csodásak!

    VálaszTörlés
  6. Én ezt még nem készítettem el, pedig biztos nagyon fincsi, sort keritek lassan rá. Gyönyörűek lettek!

    VálaszTörlés
  7. A az egyik barátnőm meg "Molnár",meg is lepem vele:-)) Nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  8. Móni megadtad a kezdő lökést néhányunknak, most már én is kipróbálom!

    VálaszTörlés