2010. április 25., vasárnap

Epres joghurt




Olcsó volt az eper, igaz hátránya, hogy nem hazai még, de azért az illúzió ott volt. Olyan édességet akartam,ami könnyű, gyümölcsös és mindenki szereti. Így esett a választásom a joghurtra. Annyi a rafinéria a dologban, hogy a joghurtot néhány órán át lecsöpögtettem, hogy jó sűrű és krémes legyen. 1 liter natur joghurtból 4 pohár deszert lett. 2 perc alatt lapátolták be.
Hozzávalók 4 személyre:
1 liter joghurt 2-3 órán át lecsepegtetve
ízlés szerint porcukor
30 dkg eper
cukor
Elkészítés:
Az epret kevés cukor társaságában kicsit felfőzöm,majd leturmixolom. Ennyi tulajdonképpen , mert utána már csak a tetszés szerinti rétegezés van hátra.
Isteni!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta desszert! Én is bedőltem az olcsó epernek, az illata nagyon jó, de az íze még... hogy is mondjam, nem az igazi. Remélhetőleg a hazaira se kell már sokat várni

    VálaszTörlés
  2. Hű azt hiszem ez lehetne az uzsonnám. Csodás

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, én is belapátolnám! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is bízok a hazai eper megjelenésében.
    Nagyon szép desszert!
    Ha van időd Móni nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  5. Boldog névnapot kívánok!!!!! :)

    VálaszTörlés