2010. június 5., szombat

Joghurtos eperfagyi





1 hete folyamatosan üzemel a fagyigép, rendületlenül teljesítem mindenki óhaját. A párom eddig ugyan nem panaszkodott, de tudom hogy az ő igazi kedvencei a gyümölycsfagyik, azok közül is a könnyű, fanyar ízeket részesíti előnyben. Sokat nézelődöm én is David Lebovitz blogján, nála láttam ezt az eperfagyi költeményt, aztán láttam, hogy már többen elkészítették nagy sikerrel. Hát igen kérem. Ez tényleg remek lett. Ráadásul ma még korai kánikulában is volt részünk, úgyhogy élvezettel hűsítettük magunkat ebéd után. ( Bár én már reggel lehültem az eper 850 ft-os árától.)
A recept:
40 dkg eper
15 dkg porcukor
1 kanál vodka
24 dkg joghurt
Az epret feldaraboljuk, meglocsoljuk az icipici vodkával, rászórjuk a porcukrot, majd 1-2 órát állni hagyjuk. Ekkor pürésítjük, hozzadjuk a joghurtot, majd jól lehűtjük. Ezután hagyjuk dolgozni a fagyigépet, majd egyszuszra benyaljuk csak úgy családilag.

6 megjegyzés:

  1. Móni menjetek el "szedd magad" eperért, érdemes! Ha most jön 3-4 napos nap, akkor gyönyörűek lesznek megint, és csak 385 Ft / kg. (10 kg felett 350.-) Én a két nagy gyerekkel 40 perc alatt leszedtem 10 kg-t a múlt hét szombaton.
    Abból azért már könnyebb szívvel készítettem én is mindenfélét..

    VálaszTörlés
  2. Nálunk majdnem 1000 Ft. :-(
    Én is vettem gépet, de nem fér be a fagyasztómba. :-(

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is megy Móni minden nap a gép! Csodaszép lett az epres fagyid!

    VálaszTörlés
  4. Nyammi nagyon finom lehet. Nálunk a lehelen 500-600 volt két napja

    VálaszTörlés
  5. Jaj de nagyon gusztusos. Az eper ára a mienkhez viszonyítva még elfogadható is. Ma voltam a piacon, ezerért árultak 1-2 helyen, de nem volt valami étvágygerjesztő.

    VálaszTörlés
  6. Csodás fagyi! Úúúgy megenném!
    Én is eperfagyit terveztem mára, de befalták a lányok, amit leszedtem. :D

    VálaszTörlés