Nem tudom hogyan hívhatnánk ezt a remekbeszabott desszertet, a főzős tv-n láttam egy nagyon késői órán. Rendkívül egyszerű, bolti leveles tésztából készül , tetején vaníliás tejszínhabpaplan és gyümölcs van. Kellett volna fázisképeket csinálnom, de nem volt rá idő. Megpróbálom azért leírni, hogyan készült.
Hozzávalók: 2 csomag levelées tészta ( összesen 0,5 kiló ) Lehetőleg, ami tekercsben van. Én Lidl-s szoktam venni.
0,5 dl tejszín
1 Danett vaníliás puding
2 cs vaníliás cukor
gyümölcs ízlés szerint.
Elkészítés:
Kitekercselem az egyik leveles lapot és sütőpapírossal kibélelt tepsibe fektetem. Az első lapra ráfektetem a második lapot. 2 cm-re a szélétől körben az aljáiig bevágom késsel, mintha keretet csinálnánk. A belső részt a kereten belül késsel több helyen megszurkáljuk. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük. Amikor kihült, a belső részt, a kereten belül, tenyerünkkel lenyomjuk, így képezünk egy kb 1 cm-es üreget, aminek pereme van. A tejszínt 2 cs vaníliás cukorral felverjük, óvatosan hozzávegyítjük a pudingot és az üregbe töltjük a habot. Tetszés szerint díszítjük.Én ma gránátalmával és nektarinnal pakoltam meg. Nagyon finom, viszont ezt sokáig nem lehet eltartani, mert összeesik a hab.
Nagyon jól néz ki látszik finom is!
VálaszTörlésNálunk tuti, hogy hamar elfogyna!:)
Szerintem is nagyon guszta!
VálaszTörlésNem is tudnám sokáig eltartani, nem érné meg a haspókok között... :)))) Szépséges!
VálaszTörlés