A legkedvesebb vasárnapi ebédem puha, omlós főtt hússal. Természetesen a húsleves után. Az sem baj, ha szombaton készül. Gergő rajongásig szerette, még egy foga sem volt, szó szerint nyelte, mint kacsa a nokedlit. Olyan végtelenül egyszerű köret a pirított dara, kissé sósan, remek párost alkot az édes, fahéjas, sűrű almával.
Hozzávalók a darához:1 bögre ( 3 dl dara )
4 dl víz
só
Kevés olajon megpirítom a búzadarát, szép barnára. Felöntöm a víz felével, majd kavargatom amíg el nem fő a víz. Aztán a maradék vízet is hozzáöntöm és készre főzöm. Addig kell kavargatni, amíg szinte szemekre szét nem esik. Csak sózni kell mértékkel.
Hozzávalók az almaszószhoz:4 db alma
1 tejföl
1 púpos ek étkezési keményítő
fahéj
cukor
Az almát apró darabokra vágom és annyi vízzel, hogy éppen ellepje felteszem főni. cukrot, fahéjat teszünk hozzá. Amikor puhára főtt, behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel.
Hát még ilyet nem ettem! De meg kóstolnám, mert nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésEz nagyon finom !Én is szoktam csinálni.azt hiszem meg is van a holnapi ebéd!:)
VálaszTörlésÁÁÁ imádom a pirított darát szószokkal. Isteni
VálaszTörlésIlyent Debrecenben a korhazban ettem amikor szultem es nem adtak repetat. Azota is erzem meg a fiznom izet. De most en is keszitek magunknak!
VálaszTörlésKoszi