A palacsinta a legfantasztikusabb találmány. Ezernyi variációban létező, fennséges, akár sósan, akár édesen. Pillanatok alatt asztalra varázsolható, megunhatatlan, mindenki kedvence. Nálunk a Jolly Joker desszert.
Amit ma csináltunk kicsit eltér a hagyományostól, ami a feltekerést és tálalást illeti. 2 db palacsintát raktam egymás mellé, kicsit fedve egymást, majd megkentem baracklekvárral, megszórtam cukros dióval és a rövidebbik oldalánál kiindulva feltekertem. Ezt egy most futó főző showban láttam, mármint a technikát. És az íze? Teljesen olyan mint a zserbó. Csokiöntettel tálaltam. Gergő fülig csokis volt, mire betermelte, aztán laza mozdulattal a hófehér törölközőben tisztálkodott meg. Vizet nem használt. :))
Hozzávalók:12 db palacsinta
1 üveg baracklekvár
15 dkg cukrozott darált dió
csokiöntethez:
Most 2 csomag Oetker öntetpor ( nagyon jó!)
fél liter tej
Így készült.
Tényleg a legjobb a palacsinta :)
VálaszTörlésJajj végem van!Olyan guszta és mennyei finom!Nálam is Jolly Joker a palacsinta!
VálaszTörlésDe guszta!!!
VálaszTörlésGyönyörű!!! Megkívántam! :)
VálaszTörlésMónika! hát valahol nyoma kellett maradjon egy ilyen csodás finomságnak. Nagyon ötletes, gusztusos, és tuti finom is.
VálaszTörlésHúúúú én még egy nagymosást is vállalnék egy ilyen palacsintáért. :))
Eszt ki probalom !
VálaszTörlés