2010. december 22., szerda

Vörösboros marhapörkölt




Gyerekeink kedvence a vörösboros marhapörkölt, na meg a mienk is. Gergő a főzés folyamatában, mint főkóstoló vesz részt. Ez annyit jelent, hogy 20 percenként kiszalad a konyhába és mintát vesz a készülő műből. Hatalmas bölcsességével megállapítja, hogy "anya ez így tökéletes, semmi nem hiányzik belőle." Hát ennél nagyobb dicséret nem is kell nekem.
Én így csinálom:
1 fej hagymát kevés olajon megdinsztelek, majd 1 egész paradicsomot, 1 egész paprikát felszeletelve hozzáadok. Amikor a lecsós alap megpárolódott, 1 ek pirospaprikát keverek el benne, hozzáadom a kockára vágott húst, felöntöm 3-4 dl vízzel, fűszerezem őrölt köménnyel, babérlevéllel, sóval, frissen őrölt borssal, lefedve főzöm amíg megpuhul a hús. Ekkor fél liter vörösbort öntök hozzá és tovább folytatom a főzést egészen addig amíg jó sűrű szaft képződik. Én egy kis darab chili paprikát is szoktam belefőzni.
Leginkább krumplival szeretjük, de tarhonyávalo sem megvetendő eledel. De én még a köretről is lemondok, ha van kéznél egy jó vastag szelet fehérkenyér.

5 megjegyzés:

  1. Szia Mónika!Meg a mienk is:-),nagyon szeretjük,és nagyon gusztán elkészítetted!

    VálaszTörlés
  2. Móni van még, mert én kérnék! Ja kenyerem van hozzá!:)

    VálaszTörlés
  3. Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

    VálaszTörlés
  4. Ez aztán ízlene nálunk!
    Boldog, békés Karácsonyt kívánok Nektek!:-))

    VálaszTörlés