2012. január 16., hétfő

Sajtos kenyérfelfújt



















Amikor ezt a vacsoraételt Nigella készítette, akkor nekem már erősen csukódott a szemem. Igyekeztem fejben tartani a receptet, mert nem volt kedvem papírért felkelni az ágyból. Tudom, hogy sokféle sajtot használt, tojást és újhagymát is. Nagyon finom.
Valami hasonlót csináltam én is. 
Hozzávalók:
1 nagy mozarella
10 dkg edami sajt reszelve
1 natúr sajtkrém ( tömlős)
4 tojás
3 szál újhagyma
só, bors
3 dl tej
1 szikkadt bagett
Elkészítés:
Egy jénait kikenünk zsírral, majd a szikkadt, karikára vágott bagettet 2 sorban lerakjuk. A sajtokat , tojásokat, apróra vágott újhagymát mély tálba tesszük és botmixerrel pürésítjük. A tejet hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a bagettekre. 1 óra pihentetés után 200 fokon  30 percig sütkük. Szépen megemelkedik és kívűlről ropogós piros lesz. Belül lágy krémes. Tejföllel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet és guszta! Ahhoz képest hogy álmos voltál egész jól megcsináltad emlékezetből!:-))

    VálaszTörlés
  2. Szia Móni!
    Köszönöm, hogy sokszor benézel hozzám!
    Látlak a statisztikában, bizonyára azért, mert szerepelek a bloglistádban.

    Nézz be Makacskához, éves blgoszülinapi játékot hirdetett, ami nagyon érdekes:

    http://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/elso-blogszulinap-es-jatek.html

    Mariann voltam!

    VálaszTörlés
  3. Éppen most láttam másik blogon, nagyon guszta egy-tál étel. A sok sajttól iszonyú finom lehet. Recept mentve! :o)))

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mónika!
    Meglepi díj vár nálam!

    VálaszTörlés