2009. november 19., csütörtök

Egy hétköznapi vacsora





Ha már kifogytunk az ötletekből, ha éppen kong a hűtő, ha gyorsan-gyorsan valami melegre
vágyik a família, na akkor nálunk héjában sült krumpli van. Régi vacsorák emléke ébred ilyenkor bennem, nagyanyám konyhája elevenedik meg előttem. Hallom a sparheltben pattogó tüzet, látom az aprónépet, ahogy a kuporognak a sámlin, falják a sóval megszórt krumplit. Persze manapság ezt már  "felturbózva" tálalom, hogy vonzzó legyen a gyerekeknek is. Leginkább vajjal megkenve esszük, kolbászt csipegetünk hozzá és  lila hagyma jár mellé.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,de nálam ehhez lehet a libazsír menne!:-))))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is szokott lenni téli estéken héjában sült krumpli, frissen sütött kolbásszal. Fő szabály, hogy mártogatni kell a kolbász zsírban a krumplit! :)) Imádjuk!

    VálaszTörlés
  3. Abszolút gyerekkorom :-)

    Papa korán kelt, s apró szemű krumplit sütött héjában, amit aztán átpirított kolbász-zsíron. Imádtam. Imádom a mai napig :-)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűen tálaltad, meghoztad a kedvem rá! A háttered nagyon jó!!!!

    VálaszTörlés
  5. Bizony, ez egy csodás étel! Mi hajaskrumplinak hívjuk.

    VálaszTörlés
  6. HU,ezt mi is nagyon szeretjuk, mi is pontosan hejaban sult krumplinak hivjuk, juhturoval,savanyu tejjel,hagymaval esszuk,s ha van olajas savanyu kaposztaval..mm kicsordul a nyal a szambol..kosz az otletet,reg nem volt nalunk,legkozelebb ez lesz!Szuper etel.

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok!
    Nagyon gusztusos! Legutóbb én Lucullus Sültkrumpli fűszersóval (só,szárított fokhagyma,őrölt fűszerpaprika,őrölt bors keveréke) szórtam meg,gyanítom,hogy ezen is hasonló lehet.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok, de nem is tudom, hogy a krumplihoz, vagy ahhoz, ahogyan leírtad. Azt hiszem minkedttőhöz, mert olyan hiteles, hogy "be kellett gyorsan csukni a szám" mert csurdogál a nyálacskám. ÓÓÓÓÓÓ micsoda gyermekkor volt az! (jaj de jó is volt)- Köszönöm.

    VálaszTörlés
  9. MINDKETTŐHÖZ --- jaaaj valaki összekeverte a billentyüim :)

    VálaszTörlés
  10. Hú, de nagyon jól néz ki! Néha még mi is fogyasztjuk, ha kifogyunk az ötletből, mi is zsírral szoktuk kenni.
    Isteni finom!

    VálaszTörlés
  11. Benéznél egy kicsit hozzám?

    VálaszTörlés