2010. március 30., kedd

Brokkoli krémleves



Szerintem a krémlevesek csodálatosak. Elkészítésük egyszerű, gyors. Laktató finomságok, amelyekhez a zöldségek, gyümölcsök széles palettája felhasználható. Ha már tele van a fagyasztónk maradék húslevessel, akkor azzal hígitsuk, de nálam nem szentségtörés, ha éppen húsleves kockát használok erre a célra.

Hozzávalók:
1/2kg brokkoli
1/2 liter húsleves
3 dl tejszín
bors
Elkészítés:
A brokkolit annyi vízben, ami ellepi puhára főzöm. Botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a húslevest és az 1 ek étkezési keményítővel elhabart tejszínt.
Kész.
Pirított kenyérkockával szeretjük.

8 megjegyzés:

  1. Mónika! Te egy Isten vagy! Éppen böngészgetek a diétámhoz valami finomságokat holnapra. Óriási öröm, hogy bekukkantottam Hozzád. Holnap ez lesz az ebédünk. Majd a tejszínnel kicsit csínyán bánok:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk kerül bele 2-3 szem krumpli is, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Guszta!:-))Képzeld,pont én is ezt készítettem a maradék húslevesből.Csak annyi a különbség,hogy lisztet tettem.:-))

    VálaszTörlés
  4. Mónika! elkészült ! Istenien sikerült. Köszönöm Neked.

    VálaszTörlés
  5. Kellemes Húsvétot kívánok!:-))

    VálaszTörlés
  6. Áldott, békés húsvétot Neked és a szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  7. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és egész családodnak!

    VálaszTörlés
  8. Kellemes húsvéti ünnepet!! :)

    VálaszTörlés