Húsvéti sonkatúltengés esetén csinálom gyakran ezt a finomságot. Igaz, húsvét még el sem múlt, de sonka volt bőven, gyerekek nem voltak oda érte csak úgy magában. Ezért varázsoltam belőle tejszínes ragut, így aztán a tésztával telitalálat volt most is.
Hozzávalók:30 dkg főtt sonka
3 dl tejszín
25 dkg metélt tészta
Kevés olajon megpirítottam a csíkokra vágott sonkát, majd felöntöttem tejszínnel. 2 gerezd fokhagymát reszeltem bele, ízesítettem borssal, sóval és petrezselyemmel. Addig főztem, amíg kellően besűrűsödött. Végül beleforgattam a főtt metélt tésztát.
Nagyon gusztusos!
VálaszTörlésNálunk sosem volt gond a sonka eltüntetése, ezért még a klasszikus sonkástészta is hiánycikk volt a konyhámban.
Valóban nangyon jó ;)
VálaszTörlésFinom lehet, nagyon :)
VálaszTörlésMi is húsvétkor készítjük,szeretjük nagyon.
VálaszTörlésNálunk is menő!!
VálaszTörlésAnnyira jól néz ki!
Jól hangzik, tuti ki lesz próbálva. :)
VálaszTörlés