2010. március 27., szombat

Tejszínes-sonkás metélt


Húsvéti sonkatúltengés esetén csinálom gyakran ezt a finomságot. Igaz, húsvét még el sem múlt, de sonka volt bőven, gyerekek nem voltak oda érte csak úgy magában. Ezért varázsoltam belőle tejszínes ragut, így aztán a tésztával telitalálat volt most is.
Hozzávalók:
30 dkg főtt sonka
3 dl tejszín
25 dkg metélt tészta

Kevés olajon megpirítottam a csíkokra vágott sonkát, majd felöntöttem tejszínnel. 2 gerezd fokhagymát reszeltem bele, ízesítettem borssal, sóval és petrezselyemmel. Addig főztem, amíg kellően besűrűsödött. Végül beleforgattam a főtt metélt tésztát.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos!
    Nálunk sosem volt gond a sonka eltüntetése, ezért még a klasszikus sonkástészta is hiánycikk volt a konyhámban.

    VálaszTörlés
  2. Mi is húsvétkor készítjük,szeretjük nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Nálunk is menő!!
    Annyira jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Jól hangzik, tuti ki lesz próbálva. :)

    VálaszTörlés